ŽAIDIMO ANONSAS IR ĮVADAS


ĮVADAS

     Visas veiksmas vyksta praėjus 125 metams po įvykių pavaizduotų filme „Return of the Jedi“. Centrinė figūra Luke Skywalker palikuonis – Cade Skywalker. Jis buvo mokomas Džedajumi, bet paliko ordiną. Likimas jį nubloškė pas piratus. Cade išsižadėjo savo giminės vardo. Jis prisitaikė gyventi kaip kontrabandininkas, premijų medžiotojas, padugnė. Naujasis Sithų ordinas nuvertė Galaktikos aliancą. Tačiau tik keletas žino Sithų valdovo paslaptį. Darth Krayt užkrėstas mutuojančiu virusu, kuris po truputį graužią jo protą ir kūną. Jis viliasi, kad Cade Skywalker sugebės jam padėti dar kartą išvengti mirties ir likimo baisesnio už mirtį. Visos kovojančios pusės stengiasi surasti Cade ir patraukti jį savo pusėn. Pagrindinis žaidėjų tikslas – sukurti kuo galingesnį ir didesnį aliancą, kurio pagalba būtų įmanoma sunaikinti konkurentus. Sithai siekia absoliučios valdžios. Džedajai bando sugrąžinti taiką. Imperatorius padedamas savo riterių viliasi grįžti į sostą. Visiems kitiems belieka tik prisidėti arba žūti.

     Žaidimas vyksta tolimoje planetoje, kurioje pilnu pajėgumu siaučia aukso karštinė, susirėmimai su karingais čiabuviais bei banditais. Sithus į ją privilioja gandai jog čia gali slapstytis Džedajų ordino likučiai. Tačiau jie nežino, kad tarp paprastų gyventojų, kontrabandininkų ir šiaip nuotykių ieškotojų yra įsimaišę Imperijos riteriai ir jų agentai. Norėdami susilpninti Sithų ordiną, Imperijos riteriai planuoja pasinaudoti besislapstančių Džedajų pagalba. Ar jiems pavyks? Tik laikas tai parodys.

PAGRINDINIAI VEIKĖJAI

     Cade Skywalker – Dėl savo gebėjimo gydyti šis giminės atstovas tapo pagrindiniu taikiniu. Jį siekia surasti visos kovojančios pusės. Premijų medžiotojas, piratas, kontrabandininkas ir padugnė. Pats tas materialas lipdyti herojui. Jis senai išsuko iš Džedajaus kelio, o kiekvienas gydymo seansas artina jį link tamsiosios pusės.
   
Žaidėjam siūlomi šie personažai:

     1 personažas – naujas atvykėlis į planetą (vyras arba moteris) ieškantis savo senai dingusio brolio, kuris pabėgo iš namų tikėdamasis tapti Džedajumi arba Imperijos riteriu. Personažas gali būti galios naudotoju jei nori. Jis bandys užmegsti ryšius su abiem ordinais ir išsiaiškinti savo brolio likimą. Atpažinti brolį galima iš šeimos medaliono.
 
     2 personažas - dvigubas agentas (vyras arba moteris), apsimetantis premijų medžiotoju ar šiaip kokiu nuotykių ieškotoju. Pardavinėja informaciją visoms suinteresuotoms pusėms. Jo tikslas - prisikimšti pilnas kišenes aukso bei galaktikos kreditų, o po to pasipustyti padus. Taip pat jis gali pereiti į kurios nors iš kovojančių organizacijų pusę bei padėti jiems laimėti. 

     3 personažas - premijų medžiotojas (vyras arba moteris) pasiruošęs alikti bet kokį darbelį. Jam nesvarbu kas ir kaip, svarbu tik atlygis ir jo dydis. 

    4 personažas - nuo Sithų besislapstantis galios naudotojas (vyras arba moteris). Kažkada buves mokiniu Džedajų šventykloje. Dabar jo tikslas išgyventi. Jis gali prisidėti prie bet kurios iš kovojančių pusių bei didinti savo galias arba likti neutralus ir nesivelti į galaktikos intrigas. 

    5 personažas - paprastas nuotykių ieškotojas (vyras ar moteris), atvykęs į planetą ieškoti aukso. 

    6 personažas - užsimaskavęs Džedajus, slapta siekiantis sutaikyti Čiabuvius ir Naujakurius. 

    7 personažas - užsimaskavęs Sithų agentas, bandantis išaiškinti visus besislapstančius Džedajus ir Imperijos riterius. Bei visus nepaklūstančius naujajai Sithų tvarkai. 

     8 personažas - užsimaskavęs Imperijos agentas. Aukšto lygio specialistas/diversantas. Siekiantis visais įmanomais ir neįmanomais būdais susilpninti Sithų įtaką regione. Šantažas, nuodijimai, sabotažas, sprogdinimai, vagystės ir pagrobimai bei priešingų frakcijų narių kiršinimas - jo kasdienybė. Civilių aukos jam ne kliūtis. 


ŽAIDIMO „DALYVIAI“

     Kovojančios pusės:

     Džedajai – Galios naudotojai, nuo neatmenamų amžių saugantys taiką ir ramybę neaprėpiamose galaktikose. Po Sithų perversmo išskaidyti ir medžiojami siekiant juos atvesti į tamsiąją galios pusę. Taigi Džedajai priversti slėpti savo tapatybes ir galias. Jų pagrindinis tikslas – sunaikinti Sithus ir atkurti taiką.

     Imperijos riteriai – Ištikimi Imperatoriaus tarnai. Jų priesaika įpareigoja paklusti sostui ir vykdyti Imperatoriaus valią. Po Sithų pasikėsinimo ir perversmo jie pasitraukė į neprieinamą tvirtovę (Bastioną). Imperatorius mielai priimtų Džedajų pagalbą kovoje prieš Sithus, tačiau pirma reikia juos rasti.

     Sithai – Tamsiosios pusės kariai, pasitikintys tik savo jėga ir narsa. Valdžios troškimas nėra kiekvieno sitho pagrindinis tikslas. Tačiau tai yra jo galios įrodymas visam pasauliui. Pasitelkę apgaulę ir jėgą Sithai kontroliuoja didžiąją galaktikos dalį. Tačiau jų prigimtis skaldo juos iš vidaus ir verčia varžytis tarpusavyje. Pagrindiniam valdovui (Darth Krayt) pasitraukus į meditaciją visas ordinas balansuoja ant pjautynių ribos. Kartu juos išlaiko tik nepasiduodantys Imperijos riteriai su Imperatorium priešaky bei niekaip išnykt nenorintys Džedajai.
                      
     Pagalbiniai personažai:
     
     Premijų medžiotojai – Samdomi galvažudžiai, kurių ištikimybė lengvai nuperkama ir parduodama. Už pakankamai didelį atlygį jie sutiks nugalabyti bet ką. Tačiau gardžiausias kąsnelis yra besislapstantys Džedajai. Sithai dosniai atsilygina už bet kurį jiems gyvą pristatytą Džedajų.

     Kontrabandininkai – Vieninteliai kas turi galimybę nepastebėti prasmukti pro planetų blokadas, savo slaptuose triumuose galintys gabenti tiek humanitarines priemones, tiek mirtinus ginklus ir net priešų kovotojus.

     Prekeiviai – Jei turi ką parduoti ar nori pirkti – keliauji pas prekeivį. Jie taip pat teikia remonto paslaugas bei parduoda svarbią informaciją. Superka viską: blasterius, šviesos kardus, kristalus, holokronus, netgi gandus. Analogiškai visą tą gėrį ir parduoda (sau pasiimdami nedidelį procentą). Jei bandysi apeiti prekeivius ir susigundysi juodąja rinka – patirsi ką reiškia pirklio kerštas.

     Medikai – Specialiai apmokyti Džedajų ar Sithų žyniai. Jų kovinės galios nėra įspūdingos, tačiau jie nepamainomi kai po mūšio reikia lopyti praskeltas makaules ir prilipdyti nukirstas galūnes. Džedajai ir Sithai turi po vieną mediką. Juos praradus naujų apmokymas kainuos daug laiko, pinigų bei pastangų. Imperijos riteriai medikų neturi, tačiau jie naudojasi droidų/medikų paslaugomis. Šie gydo ne taip efektyviai ir greitai (daugiausiai gali pakelti gyvybės lygį iki keturių hitų). Kita vertus sugadintą droidą visad galima pakeisti nauju, jei tik turi kreditų detalėms. Gydymas ir meditacija vykdomas toje pat vietoje, taigi vienu metu galima atlikti tik vieną veiksmą. Vieno hito atstatymo laikas - 10 minučių. Laiku nesuteikus pagalbos, 0 gyvybės padalų (hitų) turintis karys miršta. Pirmą pagalbą medikai gali suteikti mūšio lauke, bet atstatyti hitus galima tik šventykloje (meditacijos vietoje).

     Sithų šnipai – užsimaskavę ir nepastebimi minioje, jie renka bei parduoda informaciją, taip pat sprendžia iškilusius ginčus bei prižiūri viešąją tvarką. 

     Sithų apsaugos patruliai -  kariniai daliniai valdomi Sithų. Jie nėra galios naudotojai, tačiau savo skaičiumi ir šaunamųmų ginklų galia, yra įveikę ne vieną Džedajų ar Imperijos riterį.



     Moffų taryba – Imperiją valdantys planetų atstovai. Šiuo metu jie randasi po Sithų padu, kurių jungą norėtų nusimesti. Taip pat nespjauna į galimybę pasinaudoti Sithų galia siekiant įtvirtinti savo valdžią. 

     Imperijos Misija – Pagrindinė jų užduotis skleisti Imperijos idealus. Jie taip pat atlieka savotiškų šnipų vaidmenį, kadangi turėdami neliečiamybę gali lankytis įvairiose planetose, išskyrus Korriban‘ą (matomai sithai nėra tolerantiški kitoms idėjoms).

     Čiabuviai - nedraugiški vietiniai planetos gyventojai, iš pasalų puldinėjantys atvykėlius ir aukso ieškotojus. Koviniai NPC, kurių vaidmenį atliks žaidimo meistrai ir kiti suinteresuoti asmenys. Vaidinant planetos čiabuvį trumpėja buvimo mertviake laikas. 

     Šnipai, šnipeliai, informacijos pirkliai ir gandų nešiotojai. Visi nori atsiriekti savo pyrago gabalėlį.
 

REIKALAVIMAI KOSTIUMUI

       Ypatingų reikalavimų kostiumui nėra. Sithai tradiciškai apsirengę juodai, visa kita - fantazijos reikalas. Dažyti veidų nebūtina, nebent norit, kad jūsų personažas atrodytų išskirtinai. Bet tam į pagalba galima pasitelkti įvairias kaukes. Galima atkartoti filmuose vaizduotas arba kurti savo išskirtinę ateivių rasę. Norint išgyventi teks slėpti savo tapatybę. Taigi tiek Džedajams, tiek Imperijos riteriams, tiek visiem kitiem paliekama visiška laisvė. 

     Žaidimo dvasią atitinkantis kostiumas duos jums penkias gyvasties padalas (hitpointus). Nesvarbu ar dėvėsite kažkokius šarvus, ar ne. Jei su kostiumu prašausite - gausite tik keturias gyvasties padalas. 

     Su tokiais kostiumais į žaidimą priimti nebūsite: 
http://costumefail.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/08/Star-Wars-Cardboard-Apple-Darth-Vader-Costume.jpg


   Už gražius bei sudėtingus kostiumus būsite apdovanoti papildoma gyvasties padala (maximum 6 hitpointai). Norintiems pasisisemti įkvėjimo:
https://www.google.lt/search?q=starkiller+costume&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0VPFU76hAYKAywPHuIGgBQ&sqi=2&ved=0CBwQsAQ&biw=1366&bih=631


     Pagrindiniai ginklai - vibrokardai ir blasteriai. Čia irgi leidžiama įvairovė. Pagrindinis reikalavimas - kardai bei kiti ginklai turi būti pamikštinti.
     Visas reikalingas medžiagas paprasčiausiam šviesos kardui pasigaminti jūs galite rasti ūkinių prekių parduotuvėje. 

     PASTABA: Šviesos kardas nešiojamas deaktyvuotas. O naudoti jį gali tekti dažnai. Taigi paminkštintą šviesos strypą teks nešiotis su savimi visą laik. Reiktų sugalvoti jam kokį nors paprastutį dėklą, kad taip nekristų į akis. Vibrokardai ir blasteriai nešiojami atvirai, taigi su jais jokių problemų nekyla. 

     Kitas šios problemos sprendimo būdas - daryti vientisą šviesos kardą bei nešioti jį dėkle už nugaros ar kaip paprastą kardą prie šono.